Voor de dressing:
2 ontvelde, fijngesneden rijpe tomaten zonder zaadjes
3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
1 eetlepel (balsamico)azijn
2 theelepels tomatenpuree
zout, versgemalen zwarte peper
Verhit in een pan 1 1/2 eetlepels olie, voeg de tuinkruiden, knoflook en
lente-ui toe en bak alles op laag vuur 3 minuten. (Laat de olie niet te
heet worden, dan verbranden de kruiden).
Roer er van het vuur af de wijn door.
Schenk de marinade in een schaal over de kipfilets en laat 10 minuten
intrekken.
Neem de kipfilets uit de marinade en bak ze in 1 1/2 eetlepels olie in 3
minuten rondom bruin.
Schenk er wat van de marinade bij en laat de kip in 15 minuten gaar
worden.
Breng alle ingrediƫnten voor de dressing langzaam aan de kook en haal
de pan dan direct van het vuur.
Neem de kip uit de pan en roer 2 eetlepels van het braadvet door de
dressing.
Schep de dressing over de kip en serveer met gekookte krieltjes, peultjes
en worteltjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |