Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip met voorjaarsgroenten

Aantal personen: 2

Ingrediënten

3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
3 eetlepels gemengde tuinkruiden (vers of diepvries)
1 geperst teentje knoflook
2 fijngesneden lente-uitjes
4 eetlepels droge witte wijn
2 kipfilets Ć” 150 gr

Bereiden

Voor de dressing:
2 ontvelde, fijngesneden rijpe tomaten zonder zaadjes
3 eetlepels olijfolie (extra vergine)
1 eetlepel (balsamico)azijn
2 theelepels tomatenpuree
zout, versgemalen zwarte peper

Verhit in een pan 1 1/2 eetlepels olie, voeg de tuinkruiden, knoflook en
lente-ui toe en bak alles op laag vuur 3 minuten. (Laat de olie niet te
heet worden, dan verbranden de kruiden).
Roer er van het vuur af de wijn door.
Schenk de marinade in een schaal over de kipfilets en laat 10 minuten
intrekken.
Neem de kipfilets uit de marinade en bak ze in 1 1/2 eetlepels olie in 3
minuten rondom bruin.
Schenk er wat van de marinade bij en laat de kip in 15 minuten gaar
worden.
Breng alle ingrediƫnten voor de dressing langzaam aan de kook en haal
de pan dan direct van het vuur.
Neem de kip uit de pan en roer 2 eetlepels van het braadvet door de
dressing.
Schep de dressing over de kip en serveer met gekookte krieltjes, peultjes
en worteltjes.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kip- spekrolletjes in een saus van abdijkaas
Kip met knoflook op Spaanse wijze
Geglaceerde kip
Tagliatelle met kip-notenballetjes in pikante saus
Gestoofde kip met olijven en paprikas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes